Productinformatie
Remia Summer food Challenge - Inspratie, tips en recepten

Even voorstellen:

Volg ons en doe mee!

Delen

Inspiratie & recepten

Remia Summer Food Challenge

Deze zomer strijden Bas van Eck (Foodtruck kok en eigenaar van Hungry Jeck) en Ruby Hitzert (van Yes! Catering) tegen elkaar in de Remia Summer Food Challenge. Wij hebben Bas en Ruby uitgedaagd voor de ultieme strijd: wie maakt de lekkerste BBQ-gerechten?

Bas VS Ruby

Volg het avontuur op Instagram.
Bekijk de recepten en tips op deze pagina!

Op het Foodfestival van Hoorn hebben Ruby en Bas de bezoekers hun gerechten laten proeven. Op deze pagina kan je de recepten uit de filmpjes nog eens rustig nalezen. Ook vind je hier de How-To tips van Bas.

Recepten

Wil jij de gerechten van de Challenges zelf maken? Kijk hieronder voor de recepten.

Voorgerecht

Recept van Bas

Voor 4 personen:
  • 4 tomaten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • Verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • Remia Salata Croutonmix Italiaans
  • Remia Kruidenmix voor Dressing Italiaanse Kruiden

Italiaanse caprese salade met Remia Kruidenmix & Italiaanse Croutons

Snij de tomaten en de buffelmozzarella in plakken. Verdeel de tomaten en de buffelmozzarella over het bord en strooi hier wat verse basilicum overheen. Bereid de Italiaanse Kruiden Dressing door 2 theelepels kruidenmix te mengen met 3 eetlepels olijfolie en 1 theelepel witte wijnazijn. Verspreid de dressing over de salade. Voeg tot slot de Salata Croutonmix Italiaans toe en breng de caprese salade op smaak met wat peper en zout.

Voorgerecht

Recept van Ruby

Voor 4 personen
  • 1 stokbrood
  • 1 komkommer
  • Verse basilicum
  • Remia Feestsaus Tzatziki

Komkommer Bruschetta met Remia Feestsaus Tzatziki

Snij het stokbrood en rooster de sneetjes kort op de barbecue. Snij intussen de komkommer in kleine blokjes. Laat de sneetjes stokbrood even afkoelen en besmeer deze vervolgens met Remia Feestsaus Tzatziki. Beleg het de sneetjes hierna met de komkommer blokjes. Serveer de bruschetta met wat verse basilicum.

Hoofdgerecht

Recept van Bas

Voor 4 personen:
  • 4 kipfilets
  • 2 Italiaanse bollen
  • 2 wortels
  • 1 witte kool
  • Remia Marinade Dalton-in-a-Bag
  • Remia Wild Bill American Garlic Sauce

Pulled chicken sandwich & coleslaw met Remia Marinade Dalton-in-a-Bag & Remia Wild Bill American Garlic Sauce

Doe de kipfilet in de Marinade Bag en laat de marinade minimaal 30 minuten intrekken. Leg de kip vervolgens op de barbecue en gril deze in 6 minuten per kant gaar. Snij ondertussen de wortels en de witte kool in dunne reepjes. Mix de wortel- en koolreepjes met de Wild Bill American Garlic Sauce. Snij de kip in stukjes en leg deze op de Italiaanse bollen. Voeg als laatste de coleslaw toe.

Hoofdgerecht

Recept van Ruby

Voor 4 personen
  • 12 gamba's
  • 4 steaks
  • 1 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Verse basilicum
  • Remia Black Jack Smokey BBQ Saus
  • Remia Feestsaus Whisky Cocktail

Surf & Turf met Remia Black Jack Smokey BBQ Saus en Remia Feestsaus Whisky Cocktail

Pel de gamba's en meng deze in een kom met 1 teen (geperste) knoflook, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Laat dit even intrekken en rijg de gamba's vervolgens aan een spies. Leg de steak op de barbecue en gril deze 12 minuten voor rare, 16 minuten voor medium en 20 minuten voor well done. Gril de gambaspiesen 2 tot 3 minuten per kant. Leg de steak op een bord en voeg hier Black Jack Smokey BBQ Sauce aan toe. Leg de garnalenspies op de steak en besprenkel deze met Feestsaus Whisky Cocktail. Garneer het bord met tomaat en verse basilicum.

Bijgerecht

Recept van Bas

Voor 4 personen:
  • 4 grote aardappels
  • Rucola
  • Peper
  • Zout
  • 100 ml yoghurt
  • Remia Fritessaus 5%

Gepofte aardappel met zure room gemaakt van yoghurt met Remia Fritessaus 5%

Boen de aardappels schoon en wikkel elke aardappel in aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de barbecue en keer ze regelmatig om. Controleer na 30 minuten of de aardappels gaar zijn door hier met een vork in te prikken. Als de vork er makkelijk in gaat, is de aardappel gaar. Bereid ondertussen de zure room. Meng 100 ml yoghurt met 5 flinke eetlepels Fritessaus 5% en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Snij de gepofte aardappels in het midden open. Doe de gewenste hoeveelheid van het mengel in de aardappels en breng op smaak met peper en zout. Garneer de aardappels met wat rucola en klaar is je gerecht!

Bijgerecht

Recept van Ruby

Voor 4 personen
  • Rucola
  • Mozzarella bolletjes
  • Verse basilicum
  • Bakje cherrytomaatjes
  • 8 plakjes gerookte ham
  • Remia Salata Honing Mosterd Dressing
  • Remia Salata Croutonmix Italiaans

Verse Italiaanse salade met gerookte ham met Remia Italiaanse Croutons en Remia Salata Honing Mosterd Dressing

Verspreid de rucola in een diep bord. Rijg de mozarella bolletjes, basilicum en cherrytomaatjes om en om aan een spies. Wikkel ook de ham aan een spies. Leg beide spiezen op de salade. Strooi wat Italiaanse Croutonmix over de salade en garneer de salade met de rest van de ham en Salata Honing Mosterd Dressing.

Nagerecht

Recept van Bas

Voor 4 personen:
  • Cemembert
  • Brie
  • Oude kaas
  • Blauwe schimmelkaas
  • Stokbrood
  • Cranberry compote
  • Remia Salata Croutonmix Cranberry
  • Remia Feestsaus BBQ Mosterd
  • Remia Curry Gewürz

Kaasplankmet diverse Remia dipsauzen

Wikkel de camembert in aluminiumfolie en verwarm deze op de barbecue. Haal de camembert na 5 minuten van de barbecue en voeg hier een eetlepel warme cranberry compote aan toe. Strooi hier vervolgens wat Salata Croutonmix Cranberry overheen. Leg de camembert, brie, oude kaas, blauwe kaas en sneetjes stokbrood op een (kaas)plankje. Doe de Feestsaus BBQ Mosterd en de Curry in kleine bakjes en serveer het met het kaasplankje.

Nagerecht

Recept van Ruby

Voor 4 personen
  • 4 bananen
  • Remia Satésaus Indonesisch

Gebakken banaan met Satésausmet Remia Satésaus Indonesisch

Pel de bananen en snijd deze in het midden open. Verdeel de Satésaus Indonesisch over de bananen en wikkel de bananen in aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de barbecue. Haal de bananen na 5 minuten van de barbecue en snij deze in kleine stukjes. De gebakken bananen zijn nu klaar om te serveren!

How to tips van Bas!

Maaltijdsalade

How-To

Recept voor 4 personen:
  • 1 bakje voorgekookte rode biet in reepjes
  • 1 blikje voorgekookte bruine linzen
  • 1 handje walnoten
  • 1 zak rucola
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Remia Salata Honing Mosterd Dressing

Maaltijdsalade met rode biet, linzen, walnoten, geitenkaas en rucola met Remia Honing Mosterd dressing

Snij de tomaten en de buffelmozzarella in plakken. Verdeel de tomaten en de buffelmozzarella over het bord en strooi hier wat verse basilicum overheen. Bereid de Italiaanse Kruiden Dressing door 2 theelepels kruidenmix te mengen met 3 eetlepels olijfolie en 1 theelepel witte wijnazijn. Verspreid de dressing over de salade. Voeg tot slot de Salata Croutonmix Italiaans toe en breng de caprese salade op smaak met wat peper en zout.

BLT Sandwich

How-To

Recept voor 4 personen:
  • 1 luxe bruin brood
  • 1 krop ijsbergsla
  • Bacon
  • 2 tomaten
  • Remia Knoflooksaus

BLT-sandwich met tomaat, bacon en sla met Remia Knoflooksaus

Gril de bacon op de barbecue tot deze lekker knapperig is. Snij het brood en gril de sneetjes 1 minuut op de barbecue. Snij ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de tomaat in plakjes. Beleg het geroosterde brood met wat ijsbergsla en leg hier plakjes tomaat op. Leg de crispy bacon bovenop en maak de sandwich af met Remia Knoflooksaus.

BBQ-Gerookte Zalm

How-To

Recept voor 4 personen:
  • Zalmmoot
  • Citroen
  • Rucola
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel witte wijnazijn
  • Remia Feestsaus Ravigote
  • Remia Kruidenmix voor Dressing Tuinkruiden

Gerookte zalm van de barbecue met Ravigotesaus en een salade met tuinkruidendressing met Remia Feestsaus Ravigote en Remia Kruidenmix voor Dressing Tuinkruiden

Laat de rookplank minstens 30 minuten weken in water. Leg de zalm op de plank en leg deze op de barbecue. Zorg ervoor dat deze indirect verwarmd wordt. Laat de zalm 20 minuten op de barbecue staan. Besprenkel de zalm voor serveren met wat citroensap en maak het geheel af met Feestsaus Ravigote. Serveer daarnaast een simpele salade met rucola, tomaat en zelfgemaakte dressing. Meng 2,5 theelepel Kruidenmix voor Dressing Tuinkruiden met 3 eetlepels olijfolie en 0,5 theelepel witte wijnazijn. Verspreid de dressing over de salade.

Steak

How-To

Recept voor 4 personen:
  • 4 diamanthaasjes
  • Parmezaanse kaas
  • Citroenrasp
  • Rucola
  • Remia Marinade Dalton-in-a-Bag, Smokey BBQ
  • Remia Salata Balsamico Appel Dressing

Gemarineerde diamanthaas met Parmezaanse kaas, citroenrasp, rucola en Balsamico Appel Dressingmet Remia Marinade Dalton-in-a-Bag, Smokey BBQ met Remia Salata Balsamico Appel Dressing

Gebruik de Remia Dalton-in-a-Bag Marinade Bag om de diamanthaas te marineren. Laat de marinade 30 minuten intrekken. Haal het vlees uit de zak en leg deze op de barbecue. Gril het vlees 4 minuten aan beide kanten. Verdeel rucola over een bord en leg hier de diamanthaas op. Rasp er vervolgens wat parmezaanse kaas en citroenschil overheen. Maak het af met de Salata Balsamico Appel Dressing.

Volg ons op Facebook en Instagram